Belföld

Farkasházy Tivadar: „A Hócipő mindig tele van!”

Kiállítás nyílt csütörtökön délután a Szekfű Klubban a Hócipő című szatirikus lap elmúlt két évtizedben megjelent címlapjaiból.

A huszonhárom esztendős hetilapról az ismert humoristával, Farkasházy Tivadarral Ujhelyi István az Országgyűlés alelnöke beszélgetett a Baloldali páholy estjén.

– Nincs üres lap az újságban, ezért a Hócipő mindig tele van! – mondta az előadást megelőző sajtóbeszélgetésen Farkasházy Tivadar az újságíróknak, majd felelevenítette a szatirikus hetilap indulásának történetét.

–  Magamnak akartam egy olvasható lapot készíteni, olyan szerzőkkel, akik miatt korábban megvettem egy egész újságot. 1989-ben a megboldogult Árkus József – aki jó barátom volt – eltiltotta tőlünk a rajzolókat, és ezért kényszerűségből fotókat kezdtünk el használni. Azt gondoltuk, a fényképek önmagukban unalmasak, ezért megpróbáltunk szövegeket írni a képek alá. Az egyik nagy napilap fotósa azt mondta, nekünk nem ad képet, mert mi mindenféle hülyeséget írunk alá. Én meg erre azt mondtam, hülyeséget ti írtok a képek alá, mert azt írjátok, amit a politikus mond, mi meg azt, amit gondol, a politikusnak ugyanis hivatalból el kell tudni rugaszkodni a valóságtól.

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik