Belföld

Beindult a Mikulásgyár Szegeden is

A Szeged Plazában csütörtöktől fogadják az adományokat.

Az első postán érkezett ajándékdobozokat már hétfőn becsomagolták, és Joulupukki, a lapp földi Mikulás vitte a fővárosi 56-osok terén lévő Mikulásgyárba. Az évek óta felállított gyárban idén december 6. és 21. között szortírozzák és csomagolják a beérkezett ajándékokat, élelmiszereket a Magyar Vöröskereszt önkéntesei.

Míg 2011-ben negyvenezer adományozó érkezett a Mikulásgyárba, idén hatvanezer látogatóra számítanak. Tavaly 275 ezer ajándékcsomag készült el. Idén mintegy százzal több, tehát több mint ötszáz önkéntes vesz részt a szortírozásban és a dobozolásban.

Az idei gyűjtés mottója: chips helyett hozzon inkább egészséges élelmiszert! A szervezők szerint ugyanis fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a mélyszegénységben élő gyermekeknek sem elsősorban édességekre van szükségük, hanem tartós élelmiszerre. A különböző betegségek, élelmiszerallergiák miatt pedig fontos lenne, ha az adományok közé sok egészséges élelmiszer kerülne. Ezeken kívül természetesen ugyanúgy számítanak játékokra, mesekönyvekre, meleg ruhákra és tisztálkodószerekre is.

A szervezők az országban több helyen, így Szegeden is felállítanak gyűjtőpontokat, de az adományokat bárhol postára is lehet adni, a Magyar Posta ingyenesen eljuttatja az ajándékokat a gyárba, amennyiben a dobozon szerepel a Mikulásgyár neve. Az összegyűlt ajándékokat ezúttal is a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetei osztják szét a leginkább rászorulók között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik