Belföld

Csökkenhet a gáz és villanyár

Gazlang(210x140)(2).jpg (gázláng)
Gazlang(210x140)(2).jpg (gázláng)

A kabinet a feltételek kidolgozására kérte az illetékes minisztériumot – közölte Giró-Szász András szóvivő.

„A kormány szerdai ülésén arra kérte fel a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy dolgozza ki a gáz- és villanyár 10 százalékos csökkentésének feltételeit” – nyilatkozta az MTI-nek Giró-Szász András a kormányülés szünetében. A szóvivő részleteket későbbre ígért

Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteki rádióinterjújában beszélt arról, hogy a kormány a rezsiköltségek csökkentésén dolgozik. Ezt az ezen a területen működő cégek profitjának csökkentésével és az ezzel a lépéssel érintett összeg embereknél hagyásával tervezi a kabinet. „A közszolgáltatások nem arra valók, hogy abból valaki pénzt keressen, ez a szektor nem a profit világa” – mondta a kormányfő. Hangsúlyozta: azt elfogadja, hogy az energiát termelő cégeknél profitnak kell jelentkeznie, de a fogyasztó és a termelő közé „ékelődő” szereplők esetében a profitot minimálisra kell csökkenteni.

Később Burány Sándor (MSZP) „arcátlan hazugságnak” nevezte, hogy a kormány befagyasztotta volna a rezsiköltségeket. Mint mondta, pártja immár elvárja, hogy a kabinet hajtsa végre a beígért csökkentést, de már azt is eredményként fogják elkönyvelni, ha a számlák összege legalább a kormányváltás előttire csökken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik