Belföld

Megnyílt az adventi udvar a székesfehérvári püspökségen

Ismét megnyitotta kapuját a székesfehérvári püspökség, hogy az adventi időszakban, hétvégeken csendes, békés, imádságos légkörben készülhessenek a város lakói a karácsonyra.

A látogatók december elsején délelőtt tíz órától vehették birtokba a püspökség adventi udvarát, ami a korábbi évekhez képest több újdonságot is tartalmaz, többek között egy új betlehem, valamint a három királyok útja is várja az érkezőket. Szombatonként délután négy órára gyertyagyújtásra hívják ide a fehérváriakat.

Megnyitó beszédében Spányi Antal megyéspüspök az elcsendesedésre hívta fel a figyelmet. Mint mondta, sokan úgy érzik, hogy ha nem tartják a tempót a rohanó világ híreivel, eseményeivel, akkor kimaradnak valamiből, veszítenek valamit, holott inkább ennek az ellenkezője igaz, hiszen ha elcsendesednének, önmagukra találhatnának. A megyéspüspök arra is kitért, hogy nem csak a környezetünket kell ilyenkor feldíszíteni, hanem szívünket is, és a drága ajándékok mellett ne feledkezzünk meg arról az ajándékról, a szeretetről sem, amit ingyen adhatunk másoknak.

Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató szerint változást hozhatnak ezek az adventi alkalmak azok életében, akik évente felkeresik az adventi udvart, részt vesznek a gyertyagyújtáson, ezért érdemes áldozatokat hozni, sok munkát belefektetni a felkészülésbe, hogy a lelki tartalomhoz illő külsőségek között fogadja a püspökség a látogatókat.

Az adventi udvarban idén is megajándékozzák a betérőket: a gyermekek Jézus születéséről szóló matricás albumot kapnak, míg a családok hazavihetik az adventi imafüzetet. Szombaton és vasárnap 10 és 19 óra között, advent utolsó  hetében  pedig hétköznapokon  12  és 18 óra között is várnak minden érdeklődőt, jószándákú embert adventi udvarában a püspökség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik