Belföld

Igazi téli időnk lesz a héten, néhol már 12 centis a hó

Egyelőre csak hegységeinkben, a Bakonyban és a Mátrában hullott számottevő csapadék, ám a hétvégére országos havazást jósolnak.

Szárazföldünk nagy részének időjárását továbbra is többközéppontú ciklonrendszer alakítja. Emiatt Európa-szerte sok a felhő, és többfelé fordul elő csapadék. Északon és a középső területeken eső, havas eső, havazás egyaránt előfordul, nyugaton az eső esik.

Ugyanakkor a Pireneusi- és a Skandináv-félsziget nyugati része fölött anticiklon alakítja az időjárást. A felsorolt térségben általában kevés a felhő, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet az északi tájakon sokfelé fagypont alatt alakul, sőt a Skandináv-félsziget nagy részén -10 fok alatti hőmérsékletet mérnek. Európa középső vidékén a csúcshőmérséklet 0, +7, délen pedig 10, 16 fok között változik.

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását eleinte még hideg-, majd melegfront alakítja.

Hajnaltól nyugat felől ismét beborul az ég, és a déli óráktól egyre többfelé várható csapadék; nyugaton kezdetben eső, havas eső, majd hó, északon és keleten havazás valószínű. A többfelé erős, néhol viharos északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. Kedden a délire, délnyugatira forduló szél megélénkül. A hőmérséklet kora délután 0, +7, késő este -2, +3 fok között várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, -7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0, +7 fok között várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik