Belföld

Thaiföldi gyilkosság: magyar a tettes és az áldozat is

Köröznek egy Móse David nevű 35 éves magyar állampolgárságú férfit Thaiföldön egy honfitársa, a 47 éves R. Péter meggyilkolása ügyében.

R. Péter eltűnését egy szintén Thaiföldön tartózkodó magyar barátja jelentette be szerdán. Holttestét pénteken találták meg egy műanyag zsákban egy gumifaültetvényen, Phuket szigetének Kathu körzetében. Mellkasán öt, a fején és az egyik bokáján két-két késszúrás volt, a kezei össze voltak kötözve, és csak egy alsónadrág volt rajta. Magyar barátja elmondta a nyomozóknak, hogy R. Péternek egy másik magyarral volt üzleti vitája Szamuj-szigeten.

A phuketi rendőrség közölte: a körözött férfinak Andras Ngmgth Gabor (feltehetően: András Németh Gábor) névre kiállított izraeli útlevele is van, és üzleti partnere, társtulajdonosa volt R. Péternek egy cégben.

A nyomozás eddigi adatai szerint Móse David dühös lett R. Péterre, miután ő közölte vele: aláírását meghamisították egy 15 millió baht értékű, telek-adásvételi szerződésen. Ezután R. Péter feljelentette üzlettársát a rendőrségen azzal a váddal, hogy halálosan megfenyegette őt. A bangkoki magyar nagykövetséget is értesítette az incidensről, mire a külképviselet arra kérte őt, hogy háromnaponta jelentkezzen.

R. Péter november 16-án elköltözött egy bérelt házba Phuket-sziget Thalang körzetébe. Utoljára november 24-én látták fehér Toyota kisteherautójával. Miután holttestét megtalálták, a rendőrség Szamuj-szigeten rábukkant a kisteherautóra, amelyet akkor már meghirdettek eladásra.

A rendőrség szerint elképzelhető, hogy Móse David ölte meg R. Pétert. Eljárást fognak indítani előre kitervelt emberölés és holttest elrejtése gyanújával.

Szemtanúk szerint a két üzlettárs R. Péter eltűnése napján délután öt órakor együtt indult el vásárolni egy építőanyag-áruházba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik