Belföld

CÖF: Bajnai náciellenessége hiteltelen

Bajnai-Gordon(2)(1)(960x640).jpg (Bajnai Gordon)
Bajnai-Gordon(2)(1)(960x640).jpg (Bajnai Gordon)

A Civil Összefogás Fórum közleménye szerint semmi keresnivalója nem lett volna a vasárnapi náciellenes tüntetésen a baloldalnak, amely eltűrte neonácik felvonulásait.

A kormányt támogató szervezet szerint hiteltelenné tette a felvonulást, hogy felszólalt Bajnai Gordon és Mesterházy Attila, akik megjelenésükkel megcsúfolták a demonstrációt. A CÖF ezt azzal indokolta, hogy Bajnai egy olyan kormány minisztere volt, amely eltűrte a neonáci Vér és Becsület egyesület 2007. február 10-ei Hősök téri felvonulását. A szervezet szerint a demonstráción egy “veszélyes ideológia mentén Bajnai és Mesterházy politikai vágyainak kiszolgálóivá próbálta tenni az ott megjelent, őszinte felháborodását kifejezni vágyó tömeget”.

A CÖF szerint a felvonulás célja a Jobbik képviselőjének pellengérre állítása és a neonáci totalitárius diktatúra visszaidézőinek elítélése lett volna, de a felszólaló politikusok közül ehhez egyedül a fideszes Rogán Antal tartotta magát.

A több tízezer embert megmozgató antifasiszta tüntetés apropóját az adta, hogy november 26-án Gyöngyösi Márton, jobbikos képviselő parlamenti felszólalásában azt indítványozta, írják össze, hány zsidó származású ember ül a parlamentben. A megjegyzés hatalmas vihart kavart, és sosem látott összefogást eredményezett a nácizmus ellen.

A CÖF az MTI-nek küldött hétfői közleményében megemlítette azt is, hogy szervezetük elhatárolódik a neonáci, fasiszta, kommunista eszmerendszerektől, ellenzi a felekezeti és nemzeti megkülönböztetést, és elítéli Gyöngyösi Márton (Jobbik) parlamentben elhangzott minősíthetetlen felszólalását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik