Belföld

A világ minden részéről várják a meséket

Egyedi művészeti alkotással jutalmazzák a legjobbakat.

Negyedik alkalommal hirdette meg a nemzetközi Tündérszó Meseíró Pályázatot a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. 8-15 év közötti gyerekek jelentkezhetnek magyar nyelven írott történeteikkel, melyeket 2013 májusáig kell beküldeniük. A legszebb meséket később meg is jelentetik.

A Tündérszó Meseíró Pályázatot évről-évre egyre növekvő érdeklődés övezi, tavaly négyszáz pályázat érkezett, ami csaknem a duplája a 2010-es eredményeknek. A pályázati feltételek változatlanok: 8-15 év közötti, jelen esetben 1998. január 1-je és 2004. december 31-e között született gyermekek küldhetik be magyar nyelven írott meséiket a világ bármely pontjáról.

Egy gyermek csak egy történettel pályázhat, a mese terjedelme minimum 2000, maximum 6000 karakter, vagyis körülbelül 1-3 oldal lehet, a téma és irodalmi forma tekintetében azonban nincs semmiféle megkötés. A meséket 2013. május 1-jéig kell beküldeni e-mailen, csatolt dokumentumként a tunderszopalyazat@gmail.com címre, vagy négy példányban postán a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárba(8000 Székesfehérvár, Sóstó lakótelep 1.). A mese mellé külön lapon kérik feltüntetni a meseíró nevét, születési idejét, postacímét, valamint szülei egyikének e-mail címét és telefonszámát.

A meséket neves írókból álló bírálóbizottság fogja értékelni, az ünnepélyes eredményhirdetést a tervek szerint 2013 májusában tartják Székesfehérváron. A díjazottak névsorát  itt teszik közzé, a nyerteseket oklevéllel és egyedi művészeti alkotásokkal jutalmazzák. A legszebb történeteket később a művelődési ház meg is jelenteti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik