Belföld

A határon túliak is háborognak zsidólistázás miatt

gyöngyösi márton (gyöngyösi márton, )
gyöngyösi márton (gyöngyösi márton, )

A Krónika erdélyi magyar napilap szerint Gyöngyösi Márton a határon túli magyarokat is megsértette, amikor a kettős állampolgárok összeírását szorgalmazta.

A lap címoldalon foglalkozik az üggyel. Rostás Szabolcs, vezető szerkesztő azt írja: “A zsidók szörnyű időket idéző listázásának nyílt kezdeményezése, nemzetbiztonsági kockázatként történő beállítása végérvényesen bebizonyította, hogy a Jobbik már régen beleszédült a szélsőjobb térfeléről a fasizmus szakadékába.”

A cikkíró szerint Gyöngyösi Márton nem csökkentette kijelentése súlyosságát azzal, hogy korrigálta magát, és közölte: az izraeli-magyar kettős állampolgárokat tekinti nemzetbiztonsági kockázatnak.

“Az eddig úton-útfélen a nemzetféltő, a külhoni magyarok istápolója szerepében tetszelgő Jobbik gyakorlatilag a frissen honosult határon túliakat is megbízhatatlanként tüntette fel, azt sugallva, hogy egy román-magyar kettős állampolgár elsősorban Bukaresthez lojális. Jó lesz beleverni ebbe a jobbikosok orrát, amikor legközelebb ismét Erdélybe látogatnak” – fogalmazott a cikkíró.

Okfejtése végén arra a következtetésre jutott, hogy jelenleg a Jobbik jelent nemzetbiztonsági kockázatot Magyarországon. Azoknak a szekerét tolja ugyanis, akik hosszú ideje próbálják fasisztának beállítani a Fidesz-kormányt, a rasszizmus és az idegengyűlölet melegágyaként próbálják feltüntetni az országot.

A Krónika cikkírója szerint a magyar kormány lejáratására szövetkezők csattanós választ kaptak azáltal, hogy az Orbán-kabinet éles hangon elítélte Gyöngyösi kijelentését, és “amikor a demokratikus pártok, szervezetek – félretéve politikai nézeteltéréseiket – nemzeti egységfrontot alkotva kiáltottak megálljt az uszításnak”.

A cikkíró azzal zárja eszmefuttatását: “Ha a Jobbik ezek után is folytatja az uszítást, talán valóban érdemes lesz megfontolni a feloszlatását.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik