Belföld

Ha kell, szembeszáll a kormány az EU döntésével

Szájer József (szájer józsef, )
Szájer József (szájer józsef, )

Ha Magyarországot nagyon súlyos sérelmek érik az Európai Unió következő hétéves költségvetésének elfogadásakor, akkor a magyar kormány a megállapodással szemben fel tud, és fel fog lépni - mondta Szájer József, fideszes európai parlamenti képviselő egy vasárnapi rendezvényen.

A kilátások az EU következő költségvetési ciklusára nem túl jók, mert most a napirenden szereplő költségvetések kisebb összegeket tartalmaznak, mint amennyi a jelenlegi költségvetési ciklusban rendelkezésre áll – mondta az EP képviselő, aki Lezsák Sándorral, az Országgyűlés alelnökével közösen tartott sajtótájékoztatót.

Magyarország is nehéz helyzetben van, ezért a miniszterelnöknek és a kormánynak is fel van adva a lecke, hogy milyen módon tudja megvédeni a támogatásokat és a forrásokat – mondta a politikus. Hozzátette: három olyan tétel van, amely Magyarország számára kulcsfontosságú: a mezőgazdasági-, a felzárkóztatási-, valamint a kutatási és fejlesztési támogatások, mert ezek biztosítják az ország felzárkóztatását.

Ha a tagországok nem tudnak megállapodni a következő hét éves büdzséről, akkor az Európai Unió szabályai szerint az előző évi költségvetést kell folytatni, mely a jelenlegi tervekhez képest, jelen pillanatban nagyobb tételeket jelentene – fogalmazott a politikus. A EP-képviselő szerint fontos, hogy legyen megállapodás. Az EU által biztosított források jelentősége pedig azért nagy, mert szinte minden fejlesztés, ami Magyarországon történik, az közösségi forrást igényel.

Lezsák Sándor a libatenyésztők ellen intézett támadásról beszélt a sajtótájékoztatón. az EP-képviselő segítségét kérte, mert álláspontja szerint két külföldi napilapban is “hamis képet” mutatva vádolták a magyar libatenyésztőket a tenyésztési körülmények miatt. A támadások célja, hogy ne vásároljanak Magyarországról libamájat és egyéb feldolgozott termékeket – mondta Lezsák Sándor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik