Belföld

Bokros szerint belülről kell megdönteni a rendszert

bokros lajos (bokros lajos)
bokros lajos (bokros lajos)

Az EP-képviselő szerint a mai bénultságért a Gyurcsány vezette szocialista párt a felelős.

A Népszabadságnak adott interjújában Bokros Lajos nem válaszolt arra kérdésre, hogy alapít-e új pártot, azt azonban elmondta, hogy szerinte van piaca „egy igazi, európai szabású konzervatív-liberális alakulatnak”.

„Magyarországnak egyértelműen arra van szüksége, hogy belső erőből szabaduljunk meg ettől az egyre inkább államközpontú, szabadságellenes, hazánk anyagi és erkölcsi romlását előidéző rendszertől. Ma ez az igazi és legfontosabb magyar nemzeti érdek” – nyilatkozta az egykori pénzügyminiszter.

Bokros szerint a mai bénultságért a még Gyurcsány Ferenc vezette szocialista párt rendkívüli mértékben felelős. „A jelenlegi helyzetben nem vagyok híve annak, hogy a demokratikus ellenzék és a Fidesz felelősségét összemossák, sosem mondanám, hogy egyik kutya, másik eb. De az igaz, hogy 2002 és 2009 közt Magyarországon a hirdetett fellendülés helyett fenntarthatatlan és káros folyamatok indultak meg, elszabadult a költségvetési túlköltekezés, az ország mérhetetlenül eladósodott, amiből nem jött ki se jólét, se növekedés. Emellett a demokratikus intézményeket aláásta az állami politika rangjára emelt korrupció. Kettős hatalom jött létre a rendőrség, az ügyészség és a titkosszolgálatok keretein belül. Ezért a felelősséget vállalnia kell mind az MSZP-nek, mind a DK-nak” – mondta az interjúban Bokros.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik