Belföld

Zeneművészeti Bizottság: igazgatói pályázatot kellene kiírni

A Zeneművészeti Bizottság szerint pályázatot kellene kiírni Szegeden a szabadtéri játékok igazgatói posztjára.

A jelenlegi igazgató helyére Kelemen Csaba színművész, az egri Agria Játékok Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatója kinevezését javasolja az önkormányzati testület.

A Zeneművészeti Bizottság elnökeként és tagjainak egyetértésével kérem Botka László polgármester urat és Szeged város képviselőtestületét, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok tervezett vezetőváltásakor az új igazgatót pályázati úton válasszák ki és bízzák meg” – olvasható Devich Jánosnak, a Zeneművészeti Bizottság elnökének állásfoglalásában.
A Zeneművészeti Bizottság az előadóművészeti törvény értelmében az emberi erőforrások miniszterének véleményező, javaslattevő és döntés-előkészítő testülete.

Mint a testület elnöke írja, “a sok évtizedes, kiemelt kulturális jelentőségű Szabadtéri Játékok múltjában Pietro Mascagni, Vaszy Viktor, Simándy József, Gregor József vállalt szerepet. Elvárható e nagyszerű művészek szellemiségét a jövőben is megőrizni.”

A Szegedi Szabadtéri Játékok tulajdonosi jogait gyakorló szegedi önkormányzat kulturális bizottsága szerdán 6:2 arányban Bátyai Edina leváltását javasolta, a város közgyűlése szombaton dönt arról, napirendre veszi-e a kérdést. A Bátyai Edina helyére javasolt Kelemen Csaba ezentúl Sasvári Sándor, mint művészeti vezető segítségével irányítaná az intézményeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik