Belföld

Már díszítik “Szeged Karácsonyfáját”

A hagyományoknak megfelelően a Karácsonyi Ünnepi Hetek rendezvényeinek kezdetére a Klauzál téren felállítják a város karácsonyfáját.

Immár hagyomány, hogy Szegeden egy hatalmas fenyőt állítanak a város szívében. Nos, a szegediek közös karácsonyfája már a helyén áll, és mint képeink is elárulják, megkezdődött a díszítése. Ezúttal nem csupán a fa ágait, de a környező kandelábereket is feldíszítik, és természetesen a téren kísérő rendezvényekre is sor kerül.

Az EDF DÉMÁSZ Zrt. és a Szent-Györgyi Albert Rotary Klub december elsejére elkészíti a szegedi adventi naptárát a Klauzál téren. Az EDF DÉMÁSZ székháza a karácsonyi díszkivilágítás mellett az ablakokban elhelyezett 24 szám jelzi a karácsonyt és az adventet.

Az ablakok egy-egy támogató ajándékát rejtik. A támogatók és a Szent-Györgyi Albert Rotary Klub tagjai 24 családot, szervezetet, intézményt választottak ki. Az ajándékozottak a Klauzál téren a naptár ablakainak jelképes kinyitásakor a város karácsonyfájánál átvehetik ajándékukat. A fenyőfa tövében minden adventi napon 17-18 óra között ünnepi műsor várja az arra járókat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik