Belföld

Dúl a korrupció az autósiskoláknál

autos(210x140)(2).jpg (sofőr, autós, vezető, )
autos(210x140)(2).jpg (sofőr, autós, vezető, )

A vizsgabiztosoknál meg lehet vásárolni a vizsgát, s nem egy szélhámos vállalkozás kínálja szolgáltatásait - írja a Népszava.

Kapcsolódó cikkek

Miközben borsos árat fizetünk a jogosítvány megszerzéséért, sosem lehetünk bizonyosak abban, hogy a megfelelő autósiskolát választottuk, hiszen a piacon évek óta káosz uralkodik.

Rajnai Ervin, a Magyar Autósiskolák Szövetségének elnöke úgy látja, hogy 6-7 éve válságban van az autóvezető-képzés, a vizsgabiztosoknál meg lehet vásárolni a vizsgát, és működnek szélhámos autósiskolák is. A szövetség szerint a visszaélések miatt be kellene vezetni az elektronikus oktatási kartont és webkamerákkal felszerelni az oktatók autóit.

Pintér József, a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági ágazatának igazgatója is úgy véli, tarthatatlan az autósiskolák szolgáltatásainak ára és minősége is. Állítja, ahhoz, hogy ez változzon, fontos lenne, hogy már az iskolában elkezdődjön a biztonságos közlekedésre nevelés. Ehhez viszont “kuplerájos piac” helyett megfelelő színvonalú autósiskolák kellenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik