Belföld

Pick Szeged: nagy csata várható

Esélylatolgatás a szombati barcelónai mérkőzés előtt.

Az eddig százszázalékos MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata az egy hete tíz góllal legyőzött svéd Sävehofot fogadja a Bajnokok Ligájában, míg a fennállása 100. BL-mérkőzésére készülő Pick Szeged ahhoz a Barcelonához látogat, amelytől múlt vasárnap hazai környezetben kikapott.

A Veszprém Göteborgban 32-22-re gázolta el skandináv riválisát, így továbbra is magabiztosan vezeti csoportját. Egyedül a kézsérüléssel kezelt Mirsad Terzic hiányzása okozhat gondot.

A jubiláló Szeged 33-28-as vereséget szenvedett a Barcelonától, az első negyedóra parádés játéka kevés volt a sztárokkal felálló katalán gárda ellen.

Skaliczki László vezetőedző együttese a csoportkör feléig csupán két pontot szerzett, és ha most nem tud nyerni, akkor december elsején hazai közönsége előtt le kell győznie a Croatia Zagrebet, máskülönben elveszíti esélyét a továbbjutásra.

Az eddigi eredmények alapján a Szeged, a Zagreb és a svájci Schaffhausen hármas hajt egyetlen továbbjutó helyért, a Barcelona, a Füchse Berlin és a Dinamo Minszk nyerő helyzetben van.

D csoport:Schaffhausen (svájci)-Dinamo Minszk (fehérorosz) 28-33, Barcelona (spanyol)-Pick Szeged ma 16.15, Croatia Zagreb (horvát)-Füchse Berlin (német) ma 18.00.
Az állás: 1. Barcelona 10 pont/5 mérkőzés, 2. Füchse Berlin 8/5, 3. Dinamo Minszk 7/6, 4. Croatia Zagreb 3/5, 5. Pick Szeged 2/5 (131-150), 6. Schaffhausen 2/6 (158-187)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik