Belföld

Orbán: megújítottuk Magyarországot

A miniszterelnök szerint világosan látszik, hogy az európai történelem egy szakasza lezárult, a welfare state-ek, azaz a jóléti államok időszaka véget ért. Orbán Viktor ezt csütörtökön mondta Frankfurtban, ahol előadást tartott a Sberbank pénzügyi konferenciáján.

A beszéd tartalmáról a kormányfő sajtófőnöke, Havasi Bertalan tájékoztatta az MTI-t, közölve, hogy a tanácskozáson – amelyen részt vett mások mellett Gerhard Schröder volt német kancellár, Ivica Dacic szerb miniszterelnök, Milorad Dodik boszniai szerb elnök és Václav Klaus cseh államfő – Orbán Viktor kifejtette: a jóléti államok időszakának lezárultára Magyarországnak világos és határozott válasza van, a munkaalapú társadalom létrehozása.

A válságból ugyanis – folytatta a miniszterelnök – csak munkával, mégpedig sok munkával lehet kijutni. “Ennek érdekében nemcsak strukturális reformokat hajtottunk végre, hanem ennél többet: megújítottuk Magyarországot” – idézte közleményében a sajtófőnök Orbán Viktor szavait, aki arról is beszélt, hogy az eurózóna válsága rámutatott, Európa nem élhet úgy tovább, mint eddig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik