Belföld

Megkezdték a lombgyűjtést Győrben

A lehulló falevelek beborították a köztereket, parkokat és utcákat.

A GYŐR-SZOL Zrt. városüzemeltetéssel foglalkozó szervezeti egységének egyik legnagyobb őszi feladata a falevélgyűjtés megszervezése és végrehajtásának koordinálása. A város tömegközlekedési útvonalai mentén és a fasorral rendelkező utcákban már eddig is találkozhattunk a nagy teljesítményű lombszívó gépekkel.

A speciális eszközök bővített műszakban, szinte folyamatosan járják a tömegközlekedési valamint a lakóutcákat és összegyűjtik a szegély mellett összegyűlt lombot. A lombszívás zajjal jár, ezért a közszolgáltató a lakosság zavarásának elkerülése érdekében reggeltől este kilencig működteti a gépeket.

A múlt hét elején, a városi zöldterületeken is kezdetét vette falevél gyűjtése. Városrészenként, lakótelepeken – többek között Adyváros, Marcalváros területén – mintegy 10-15 ember végez kézi lombgyűjtést. Munkájukat például Győr belváros, Nádorváros és Révfalu nagyobb, összefüggő zöldterületein önjáró, univerzális kisgépek segítik. Az említett területeken a lombgyűjtéshez a GYŐR-SZOL Zrt. biztosítja a kiszolgáló gépi állományt is. A falevélgyűjtés során fő cél, hogy az időjárás függvényében karácsonyig legalább egyszer megtörténjen a lombgyűjtés a közterületi zöld parkegységek területein.

A modern hulladékgazdálkodási rendszernek köszönhetően az összegyűjtött falevelet a GYŐR-SZOL Zrt. a komposzt előállítás egyik alapanyagaként hasznosítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik