Belföld

Ír tornádó közelít Szegedhez!

A világhírű Catherine Gallagher's Irish Dance, Tornado sztepptánc szuperprodukciója érkezik hamarosan. Videóval!

A The Irish Dance Tornado az ír sztepptánc legkiválóbb táncművészeiből álló társulat. Szólótáncosa és koreográfusa Catherine Gallagher. Az ír sztepptánc dívája, Írország Nemzeti Bajnoka a világ nagyszínpadai után, a magyarországi turné részeként, Szegedre is ellátogat –értesítette a Szeged24-et a produkció sajtósa. Pauer Krisztina elmondta:

Catherine Gallagher egy fantasztikus új show-t hozott el, melyben lesz minden, mi szemnek gyönyörű fellépő ruhák, fergeteges ritmus, új modern, koreográfiák, és akár önálló koncerttel is felérő élő zenekaros ír dallamok.

Catherine Gallagher új táncműfajt teremtetett, amely egyszerre őrzi az ír sztepptánc hagyományait, de közben mégis modern és megújult. A TORNADO, nevének megfelelően magába „szippant” és összetársít sokféle stílust és műfajt, legyen az akrobatikus tánc vagy balett, egy különleges, kihagyhatatlan kulturális élményt ígérve. A díva imádja Magyarországot és kultúránkat, így a magyar nézők előtt tisztelegve, egyik koreográfiájában magyar néptáncelemek is megjelennek.

Csapata a The Irish Dance Tornado egy új különleges színfolt az ír tánc és a táncművészet világában, amelyet frenetikus, élőzenekaros dallamok kísérnek. A géppuskalábú táncosok lábdobpergésének hangja szinte extázisba hozza mindenhol a közönséget. Catherine dinamikus, szenzációs és lélegzetállító szólókat táncol. Szabad szemmel szinte alig követhető, ahogyan a profi táncművészekből álló társulat elképesztő sebességgel szteppel a lábával a színpadon.

Catherine 5 évesen kezdett táncolni. Tehetsége hamarosan nyilvánvalóvá vált, minden idők legfiatalabb ír sztepp táncosaként tüntették ki az Írország Nemzeti Bajnoka címmel.

Catherine mindhárom testvére szintén az ír sztepptánc meghatározó szereplőivé vált. Michel Patrick 14 éve a Riverdance principal szólótáncosa, másik testvére Barry John kilenc éve Las Vegasban táncol a Lord of The Dance együttessel, és végül a legfiatalabbik testvér George Bernard jelenleg a Riverdance-szel turnézik világszerte.

A kétszer ötven perces előadás időpontja: 2012. december 7., péntek, 19 óra.

Helyszín: Szegedi Városi Sportcsarnok (Szeged, Temesvári krt. 33.).

Jegyek kaphatók helyszínen (tel.: +36-62/549-970), a Jegy.hu weboldalon és az Interticket országos Jegy.hu hálózatában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik