Belföld

Agyonlőtte volt cége három vezetőjét egy elbocsátott férfi

Agyonlőtte volt vállalatának három vezetőjét csütörtökön Zólyomban a cég elbocsátott ügyvezető igazgatója.

Az eset nem sokkal nyolc óra után a TC Trade vállalat Jesenského utcai irodájában történt. Marián Slobodník besztercebányai kerületi rendőrfőkapitány tájékoztatása szerint a tragédia azután történt, hogy Ivan H., a vállalat volt ügyvezető igazgatója reggel bement a céghez, és ott – egyelőre tisztázatlan körülmények között – összeveszett a vállalat három új vezető alkalmazottjával, majd fegyvert rántott, és mindhárom férfit lelőtte.

A történtekről az egyik áldozat – a lövöldözés idején a szomszéd irodában tartózkodó – felesége értesítette a rendőrséget és a mentőket. A helyszínre érkező mentők mindhárom férfi esetében már csak a halál beálltát tudták megállapítani – közölte az esettel kapcsolatban a mentőszolgálat.

A tettes, aki legálisan tartott fegyverével követte el tettét, a helyszínen várta meg a rendőrség kiérkezését, és nem tanúsított ellenállást letartóztatásakor. Az elkövető 10 évig volt a cég ügyvezető igazgatója, egészen idén februárig, amikor elbocsátották. A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség úgy tudja, hogy a veszekedés, majd az azt követő hármas gyilkosság hátterében az elkövető és az áldozatok közötti anyagi vita állhatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik