Belföld

Fórum fiatal gazdáknak Szegváron

Csütörtökön szakmai segítség és börze a mezőgazdaságban dolgozóknak.

Az új földtörvény-tervezetről és a fiatal gazdákat segítő új vállalkozás-hitelezési és támogatási formákról is tájékozódhatnak azok, akik részt vesznek csütörtökön az AGRYA információs börzéjén Szegváron. A szakmai rendezvény kiállítás és konferencia is egyben és elsősorban azoknak a 40 év alatti gazdáknak szól. .

A rendezvény célja, hogy minél több fiatal lásson jövőt a mezőgazdasági termelésben. A jelenleg ebből élők kor szerinti megoszlása ugyanis arról tanúskodik, hogy jelentősen elöregedett ágazatról van szó. Az AGRYA fiatal gazdákat tömörítő, országos szervezet, amely információs börze-sorozatot indított útjára november 15-29-e között azzal a céllal, hogy aktuális információkat kapjanak az érdeklődők a törvényi szabályozásról és a gazdálkodást segítő támogatási formákról.

A szegvári fórum a harmadik helyszíne a börzesorozatnak, amely egy hagyományos konferencia és egy szakmai kiállítás ötvözete. A rendezvényen az országos és a helyi agrárpolitika szereplői, köztük Búsi Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, B. Nagy László kormánymegbízott, és Futó Tamás, a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatója tart előadást, de különböző cégek is kiállítanak. A program házigazdája Gémes László Szegvár polgármestere, aki amellett, hogy az AGRYA alelnöke, a Fiatal Gazdák Dél-alföldi Szövetsége társelnöke is.

A csütörtöki esemény 10 órakor kezdődik, amelyre a szervezők eddig 150 gazdát várnak a Dél-Alföldről a szegvári Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér épületébe (Szegvár, Régiposta u. 1).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik