Belföld

Fodor új pártot alapít

Ezt írja a csütörtökön megjelent Heti Válasz.

A hetilap összesítése szerint 16 egykori SZDSZ-es tűnt fel az Együtt 2014 mozgalom környékén, de a balliberális egységesülési folyamatot gátolja, „hogy tavaszra-nyárra vélhetően nem kevesebb, hanem több politikai erő lesz Magyarországon”. A Heti Válasz „Madarat tolláról” című cikke ennek kapcsán külön kiemeli, hogy a Bajnai Gordont követő egykori SZDSZ-es potentátok sorából egyelőre kilóg Fodor Gábor. Ő saját pártot készül alapítani, az „általa gründolt Szabadságért Alapítvány bázisán. Ezt a volt SZDSZ-elnök sem tagadta a lapnak.


Fotó: MTI / Komka Péter

A Heti Válasz megkeresésére a Haza és Haladás Egyesület alelnöke, Szigetvári Viktor azt mondta, hogy „Magyar Bálint és a hozzá hasonlók valóban részei annak a közösségnek, melynek képviseletét vállalja az Együtt 2014.” A hetilap az SZDSZ exelnökei közül külön kiemeli, hogy Bajnai Gordon és Kóka János „baráti kapcsolata máig kikezdhetetlen, olyannyira, hogy utóbbit akár oda is lehet képzelni a Haza és Haladás testületi üléseire.

„Győzni akkor fogunk, ha szilárdan kiállva a jogállami elvek mellett liberálisok, baloldaliak és jobboldaliak együtt tudunk fellépni a nyitott szellemű, Európa iránt elkötelezett Magyarországért”vallja Facebook-oldalán Fodor Gábor, aki a Szabadságért Alapítvány júniusi rendezvényén is a konszenzusra törekvő politika mellett érvelt. Akkor azt mondta, hogy a helyzet kulcsa az ellenzék kezében van, minden azon múlik, hogyan tudnak az ellenzék pártjai átfogó és egységes programot, valamint minél nagyobb konszenzust alkotni. Fodor Gábor politikai hitvallására jellemző, hogy korábban egy lapunknak adott interjúban azt mondta, hiba hogy a “hatalom birtokosai nem merik kimondani, hogy nem tudják teljesíteni az ígéreteiket”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik