Belföld

Elismerte bűnösségét a szegedi jobbikos képviselő

Keresztúri Farkas Csaba jobbikos képviselő a Szegedi Városi Bíróságon kezdődött pere első tárgyalási napján beismerte bűnösségét.

A vádirat szerint a szegedi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának elnöke tavaly novemberben a szegedi jogászbálban ittasan közeledett az ügy két másik vádlottjának, egy testvérpárnak a húgához. Az eset tettlegességig fajult. Az ügyészég a képviselőre felfüggesztett szabadságvesztést kért, a testvérpár esetében csak próbára bocsátást javasolt, mivel nem ők voltak a kezdeményezői az összetűzésnek.

A Kádár József Gábor vezette bírói tanács előtt a Keresztúri Farkas Csaba, aki rendőrségi vallomásában tagadta bűnösségét, elmondta: a vádiratban megfogalmazottakat elismeri, és nagyon sajnálja a történteket, melyekre azonban nem emlékszik tisztán. Nem ilyennek ismeri magát – tette hozzá. Elmondta: az biztos, hogy aznap egy hosszas közgyűlési ülés után rendkívül fáradtan ment a jogászbálba, és az is, hogy alkoholt fogyasztott, de szerinte annak mennyisége nem indokolta a történteket, arra magyarázatot nem tud adni. A “torzsalkodásra” emlékszik, de a részletekre nem – közölte.

A vádlott a tárgyaláson nyilvánosan és személyesen bocsánatot kért az ügy szintén meghallgatott másod- és harmadrendű vádlottjától. Ítélet december végén várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik