Belföld

Fogyasztóvédelmi ombudsmant akar az MSZP

A fogyasztóvédelmi jogok biztosának kinevezését javasolja az MSZP. A szocialisták elnökségének ülésén arról is döntöttek, hogy a párt vezetői falujárást kezdenek.

Simon Gábor elnökhelyettes elmondta: az MSZP néhány napon belül kezdeményezi a fogyasztóvédelmi ombudsman hivatalának létrehozását, és azt is, hogy készüljön kormányzati jelentés a fogyasztóvédelem elmúlt két évéről, mert megítélésük szerint a terület háttérbe szorult a 2010-es kormányváltás óta, az új intézményrendszer nem váltotta be a reményeket.

A szocialista párt ülésén téma volt a választási felkészülés is.

Simon Gábor közölte, hogy a 106 egyéni körzet többségében már megszületett a döntés a választókerületi felelős és koordinátor megválasztásáról, és a listát hamarosan véglegesítik. Mesterházy Attila pártelnök még augusztusban jelentette be, hogy választókerületi felelősöket neveznek ki az MSZP-ben, és többségük a szocialista párt egyéni képviselőjelöltje lehet 2014-ben.

A párt elnöksége arról is döntött, hogy az MSZP vezetői, országgyűlési képviselői a következő hetekben vidékjárást kezdenek, kistelepülésekre látogatnak el. Ezt azzal indokolta, hogy a falun élőket számos kormányzati intézkedés – például az egykulcsos személyi jövedelemadó és a szociális kiadások csökkentése – sújtja, mint ahogyan sok a probléma az önkormányzati rendszer átalakítása és a közmunkaprogramok körül is. Ennek a következménye, hogy a Fidesz mára elvesztette a kistelepülésen élő támogatóinak kétharmadát – jelentette ki.

A több hónapig tartó MSZP-s falujárás célja a szocialisták programjának megismertetése lesz, elsősorban a foglalkoztatáspolitikai és oktatási elképzeléseiké.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik