Belföld

A DK elszámoltatná Bajnaiék lejáratóit

Gyurcsany-Ferenc(210x140)(1).jpg (gyurcsány ferenc, )
Gyurcsany-Ferenc(210x140)(1).jpg (gyurcsány ferenc, )

A Demokratikus Koalíció arra kíváncsi, hogy mennyibe került a Gyurcsány- és Bajnai-kormány elleni kampány, és hogy miből finanszírozta azt a Civil Összefogás Fórum.

A Fidesz fiókszervezetének nevezte a Civil Összefogás Fórumot Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja hétfői sajtótájékoztatóján. A szervezet „ki tudja, milyen forrásból” lejárató kampányt indított „a demokratikus ellenzék két meghatározó politikusa, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon ellen” – mondta a politikus.

„A BKV-buszok hátulján elhelyezett, hirdetésnek álcázott hazugság a Fidesz 2005-ös és 2006-os akcióira emlékeztet” – tette hozzá.

A kampány állításaival szemben Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon nem tette tönkre az országot. 2010 előtt többet értek a fizetések, mint most, kisebbek voltak a devizahitelek törlesztőrészletei, alacsonyabb volt az áfa, „lakások, autópályák, hidak, egyetemi központok épültek, iskolák, óvodák és kórházak újultak meg” – mondta a DK-s politikus.

Kitért arra is, hogy sajtóhírek szerint a BKV-buszok hirdetési felületeit a Simicska Lajos érdekeltségéhez tartozó Publimont Kft. értékesíti.

Csizmadia László, a CÖF szóvivője november 8-án bejelentette, hogy emlékeztető kampányt indítanak a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a hozzá csatlakozó civil szervezetek, s ezzel a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon vezette korábbi kormányok negatív döntéseire kívánják felhívni az emberek figyelmét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik