Belföld

Az aszályról értekeznek Szegeden

„Kihívások a területi vízgazdálkodásban” címmel konferenciát rendeznek szombaton a Csongrád Megyei Agrárkamara székházában.

Az idei év rendkívül aszályos volt, ezért érthető a Csongrád Megyei Agrárkamara és a Csongrád Megyei Agrár Nonprofit Közhasznú Kft. kezdeményezése, hogy az érintett területek szakemberei elmondják, milyen következményekkel kell számolnunk, illetve hogyan lehet védekezni az ilyen és hasonló természeti csapások ellen.

A megnyitó beszédet Kispál Ferenc, a Csongrád Megyei Agrárkamara átmeneti elnökségi tagja tartja majd, utána Kozák Péter, az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatója beszél arról, milyen lehetőségei vannak az aszály előrejelzésének. Birkás Márta, egyetemi tanár az MTA doktora, a talajnedvesség kímélő művelés lehetőségeiről értekezik majd, míg Kapronczai István, főigazgató, Agrárgazdasági Kutató Intézettől a vízgazdálkodás lehetőségeit veszi majd sorra.

A program november 24-én szombaton, 9.30- kor kezdődődik. A konferencia ingyenesen látogatható a Csongrád Megyei Agrárkamara székházában, a Kossuth L. sgt. 17. szám alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik