Belföld

Nevet választott párjának a csuklyásmajom – Videó!

A győri Füles Bástya alatt található téli állatkert nemrég egy 200 tagból álló doktorhal csapattal is gazdagodott, melyek közé bárki bedughatja a kezét.

A szürke novemberi időjárás ellenére a győri Füles Bástya alatt kialakított téli állatkertben most is trópusi hangulat uralkodik. A kígyók, békák, skorpiók, ezer színű és fajtájú hal és a közel 20 ezer levélvágó hangya mellett a hely legnépszerűbb lakói a két csuklyásmajom: Maximus és Mixi.

Vasárnap Maximus választotta ki párja nevét egy sorsolájon. A dobozban az állatnak szánt nevek szerepeltek egy almára felírva. Ezek közül választott a virgonc kis emlős, így keresztelték el a nőstény egyedet Mixinek.

Maximust a nyár folyamán a Xantus János állatkertben láthatták az érdeklődők, itt ismerkedett össze a szóban forgó majomhölggyel. Míg a románc kibontakozott, a Füles Bástyában meglepetés készülődött az ifjú párnak: egy új, közös lakosztályt kaptak. Az új, dzsungeli körülményekhez hasonló berendezésű szerelmi fészket birtokba is vette a két csuklyásmajom. Nézze meg videónkon a téli állatkert eleven kiskirályát!

Nagy sikert arat a vendégek körében a doktorhalak akváriuma is. Itt mindenki letesztelheti őket, csak annyit kell tennünk, hogy bedugjuk a vízbe a kezünket, s az apró teremtmények máris fürtökben lógnak ujjainkon, hogy leszopogasság róla az elhalt hámsejteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik