Belföld

A kapuvári Cserpes Sajtműhely tulajdonosa az év “merész újítója”

Kihirdették az Ernst and Young "Az év üzletembere" díjazottjainak névsorát.

Az év üzletembere Sándor József, a Fémalk Zrt. vezérigazgatója; a Példakép Lakics László, a Lakics Gépipari Kft. ügyvezetője; a Merész újító Cserpes István, a Cserpes-Sajtműhely Kft. ügyvezetője; a Jövő ígérete pedig Mészáros Gábor, a chocoMe Kft. tulajdonosa lett – tájékoztatott a 2012-es díjazottakról a tanácsadó cég.

Az év üzletemberéről – idézve a díjazottat kiválasztó bírálóbizottság döntését – a közleményben azt írták: Sándor József egy tízmilliárd forintot meghaladó árbevételű cég kizárólagos tulajdonosa. Tevékenységével hozzájárul Magyarország egyik húzóágazata, a járműgyártás fejlődéséhez.

A Fémalk (Fémöntészeti és Alkatrészgyártó) Zrt. jogelődjét Sándor József 1989-ben többedmagával 1,9 millió forintos törzstőkével alapította, és a vállalat az egyik legnagyobb, magyar magántulajdonban lévő nyomásos alumíniumöntödévé nőtte ki magát.

Az Ernst and Young üzleti elismerésének hazai díjazottjait minden évben független bírálóbizottság választja ki. A testületet idén Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke vezette. “A döntésben a díjazott által vezetett társaság eredményei mellett a stratégiai szemlélet, a személyes integritás, a kockázatvállalási hajlandóság, a nemzetközi hatás, valamint az innovációhoz való hozzáállás is fontos szerepet játszik” – sorolták.

Az Ernst and Young 1986-ban Amerikában indította útjára az Entrepreneur Of The Year (EOY) programot, az egyetlen nemzetközi, védjegyoltalommal ellátott üzleti díjat, amely az elismeréshez vezető erőfeszítésekről, kitartásról, hitről, valamint a kimagasló teljesítményt felmutató üzletemberekről szól. 2003 óta Magyarországon is odaítélik a kiemelkedő presztízsű kitüntetést.

A díjat korábban Soós Csaba (2011), Bodrogai Ferenc (2009), Gerendai Károly (2008), Jaksity György (2007), Bojár Gábor (2006), Demján Sándor (2005), Kürti Sándor (2004) és Csányi Sándor (2003) vehette át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik