Belföld

Pénz, de honnan?

Csütörtökön délelőtt ingyenes, pánzügyi tájékoztató konferencia kis- és középvállalkozások vezetőinek Szegeden.

A Piac és Profit ingyenes konferenciasorozata, melynek ötödik, szegedi rendezvénye a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Párizsi krt. 8-12.) épületében, délelőtt tízkor kezdődik  a helyi mikro- kis- és középvállalkozásokat szólítja meg. Az előadásokon kedvezményes, támogatott, pályázati és banki, valamint helyi forrás lehetőségekről tájékozódhatnak a cégek képviselői. Megtudhatják honnan és hogyan szerezhetnek pénzt vállalkozásuk fejlesztéséhez, bővítéséhez. – értesítették a Szeged24-et a szervezők.

A témák nem szűkölködnek a hatékony pénzgazdálkodás segítésében , melyeket az üzleti élet megbízható szereplői ismertetnek.  A  szervezők és a megyei kamaránál is úgy vélik: a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak fontos, hogy a lehető legtöbb információhoz juthassanak, gyakorlati tanácsokat kapjanak a pályázatokról és a támogatásokról. A szervezők ezt az igényt szeretnék kielégíteni a rendezvényel.

A résztvevők az előadások után személyesen is konzultálhatnak a szakértő előadókkal, feltehetik kérdéseiket, tanácsot kérhetnek, tájékozódhatnak lehetőségeikről.

A szegedi állomáson előadást tart például a Regionális Fejlesztési Holding képviselője, akitől  a pályázatokhoz szükséges önerő előteremtésére igénybe vehető támogatás-megelőző hitelekről informálódhatnak a résztvevők. Emellett a tartós forgóeszköz hitelezés is szóba kerül.  A költséghatékony működés és szervezés mellett, olyan kiegészítő tevékenységekról, pénzszerzési lehetőségekról  is tájékozódhatnak a jelenlévők mint például az online devizakereskedelem.

A szegedi rendezvény programja:

10.00-10.20 Mit kínál az RFH a kis és közepes vállalkozásoknak? –  támogatás-megelőző és tartós forgóeszköz hitel ─ Balogh Éva a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója.

10.20-10.40 Vállalati tanácsadás támogatása a dél-alföldi régió vállalkozásai számára – Bleha Annamária, a KAVOSZ Zrt. projektmenedzsere.

10.40-11.10 Véghajrában az Uniós pályázatok! Az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési pályázati lehetőségei ─ dr. Szabó Bence, az EURO Pályázat Kft. ügyvezető igazgatója.

11.10-11.30 A fizetési morál a padló alatt. Hogyan  informálódhat üzleti partnereiről, hogy elkerülje a csapdákat.─ Vizsolyi Júlia, a Bisnode Magyarország Kft., Bisnode PartnerControl projektmenedzsere.

11.30-11.50 A béren kívüli juttatásokban és a cafetériában rejlő előnyök ─ Kardos György, Multi-Pay Cafeteria.

11.50-12.10 Céges autók, flották optimalizálása ─ Goldberger Mária, Nissan Sales Cee Kft., Flotta Manager, Magyarország.

12.10-12.40 Konzultáció és kávészünet

12.40-13.00 Az MFB kkv-knak szánt termékei ─ Várkonyi Gellért az RFH Nonprofit Zrt. Dél-Alföldi régiójának vezetője.

13.00-13.20 A több néha kevesebb – Költséghatékonyság a XXI. századi vállalatirányításban. ─ Mizsei Viktor,az IKRON Kft. fejlesztési igazgatója

13.20-13.40 A helyi érdekképviseletek, kamarák segítségei, szolgáltatásai ─ Lászlóné Tanács Edina, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

13.40-14.00 Forex kereskedelem és online kereskedés. ─ Nagy András, ügyfélkapcsolati manager Privátbankár.hu Kft.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik