Belföld

Botka: “Szeged győzött!”

Így reagált Facebook oldalán Szeged polgármestere a járási hivatalról szóló, megyei kormányhivatali határozatra.

„Szeged győzött! Lám, ha a város összefog (hiszen a Közgyűlés egyhangúlag döntött a Kormányhivatal ajánlatának elutasításáról), akkor még a mai cudar világban is lehet eredményeket elérni. A Kormányhivatal össze-vissza fenyegetőzött két hétg, majd egyoldalú nyilatkozatával a város számára kedvezőbb döntést hozott, mint a korábbi megállapodás-javaslata volt. Persze, ettől még fölösleges, drága és értelmetlen dolog létrehozni járási Kormányhivatalokat!„ – így reagált a járási hivatal kialakításáról szóló megyei kormányhivatali döntésre Facebook oldalán Botka László szegedi polgármester.

Ahogy azt korábban megírtuk: miután a járási hivatal kialakításáról a szegedi önkormányzat nem tudott megállapodni a megyei kormányhivatallal, ezért az csütörtökön határozatban döntött az ügyben.

Amint arról beszámoltunk: B. Nagy László megyei kormánymegbízott ismertetve a határozatot azt mondta: a város vagyona érintetlen marad, az államigazgatási feladatok ellátásához szükséges ingatlanrészek és ingóságok kerülnek a járási hivatal ingyenes használatába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik