Belföld

Dunaferr: mégsem lesz sztrájk?

dunaferr(1)(960x640).jpg ()
dunaferr(1)(960x640).jpg ()

Háromoldalú tárgyalások kezdődhetnek a Dunaferr területére hirdetett sztrájk kapcsán a munkaügyi vita rendezéséről, értesült a DO. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal, az ISD Dunaferr Zrt. és a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség ülne asztalhoz.

Új lendületet vehetnek a tárgyalások az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje, valamint a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség között, a “sztrájkfenyegés” után most a rendeződhet a munkaügyi vita. A Vasas weboldalán megjelent friss összegzés szerint ugyanis a Nemzeti Munkaügyi Hivatal foglalkoztatási Igazgatóság levélben kereste meg az érdekképviseletet, valamint a cégcsoport menedzsmentjét annak érdekében, hogy a felek között fennálló munkaügyi vita kapcsán segítse a megegyezés létrejöttét.

A kérdés napirendre került a szakszervezeti szövetség ügyvivői testületében is, végül megszületett a friss Vasas-álláspont: a testület rövid tanácskozás után úgy döntött, hogy minden eshetőséget, többek között ezt a lehetőséget is meg kell ragadni annak érdekében, hogy a munkavállalók megkaphassák a korábban szerződésben foglalt 2,1 százalékos bérfejlesztést.A döntésről az érdekvédelmi szervezet levélben tájékoztatta a cégvezetést.

A szakszervezet weboldalán olvasható summázat szerint az érdekképviselet “a konfliktushelyzet feloldása érdekében hajlandó a tárgyalásra, a sztrájk elkerülése végett”. A Vasas javaslatot tett a hivatal közvetítésével a tárgyalások megkezdésére – a javaslat szerint a felek november 16-án ülhetnek asztalhoz –, egyúttal kinyilvánította a hajlandóságát a szombati és vasárnapi tárgyalásokra is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik