Belföld

A KDNP szerint riogat az MSZP

bicikliző-család (kerékpár, )
bicikliző-család (kerékpár, )

A kereszténydemokraták szerint az ellenzéki párt tudatosan elferdíti a tényeket: nem igaz, hogy bárkit is hátrányos helyzetbe hozna az új polgári törvénykönyvet érintő javaslatuk.

Mint a kisebbik kormánypárt hangsúlyozta, a KDNP nem tesz különbséget gyerek és gyerek között, egyformán fontosak a házasságból és az élettársi kapcsolatból születettek. Párkapcsolati formától függetlenül családnak tekintik a gyermek és az őt nevelő szülő közösségét – írták közleményükben. Állítják, az MSZP pusztán politikai haszonszerzésből próbálja félrevezetni a közvéleményt.

A magyar társadalomban és jogrendszerben elfogadottak a különböző együttélési formák, a joghatás szempontjából viszont különbség van az egyes párkapcsolati formák között – fejtették ki. A házasság megkötésekor egy nő és egy férfi szabadon választja a jog által szabályozott kereteket, ennek minden előnyével és kötelezettségével. Az élettársi kapcsolatot választók ezeket a kötelezettségeket nem akarják vállalni, így a joghatásokat sem szabad rájuk erőltetni. A KDNP javaslata is erre irányul – mutattak rá.

Az MSZP súlyosan kirekesztőnek tartja a KDNP-frakció által benyújtott módosító javaslatokat, amelyek elhagynák a bejegyzett élettársakra vonatkozó szabályokat az új polgári törvénykönyvből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik