Belföld

11 év a fojtogatós, darabolós gyilkosnak

Élettérsa „fűvel-fával csalta” és nem bírta, hogy a „fél falu röhög rajta,” ezért ölt a kerekegyházi férfi.

Jogerősen 11 év börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a 46 éves férfit, aki tavaly a Békés megyei Kerekegyházán megölte élettársát. Miután a bíróság ítéletét az ügyész, a vádlott és védője is elfogadta, ezért az jogerőre emelkedett.

A kerekegyházi férfi és élettársa majd tíz éves kapcsolata tavaly tönkrement. A rendszeres orvosi kezelésre és gyógyszerekre szoruló nő egyre többet ivott, a közeli kocsmában idegen férfiak társaságában szórakozott, gyakran éjszakánként sem aludt otthon.

Tavaly szeptember 11-én délelőtt aztán az asszony spiccesen érkezett haza, miután az éjjelt egy másik férfival töltötte, ezért vita robbant ki a későbbi gyilkos és áldozata közt.

A férfi két kézzel megragadta a nő nyakát, és nagy erővel addig fojtotta, amíg – ahogy mondani szokták – „kiszorította belőle szuszt.” Később aztán nekivágott feldarabolni a holttestet, de nem boldogult vele, így abbahagyta, másnap pedig feladta magát a rendőrségen.

A bíró előtt a vádlott elismerte, hogy a megölte a nőt. Elmondása szerint ezt a „megaláztatások hatása” és amiatt tette, hogy a kollégái elmondták neki: élettársa “fűvel-fával megcsalja, és a fél falu rajta röhög”. A férfi azt  a vádat azonban tagadta, hogy előre kitervelten követte el a gyilkosságot. A bíróság végül emberölésben mondta ki bűnösnek őt, az előre kiterveltséget elvetette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik