Belföld

Teremőrnek áll az LMP-s képviselő

Szabó Rebeka, Parlament (parlament)
Szabó Rebeka, Parlament (parlament)

Tizenöt műszakot vállal Szabó Rebeka.

A Természettudományi Múzeumban húz le tizenöt műszakot az LMP-s Szabó Rebeka. Erről kedd délelőtti sajtótájékoztatóján számolt be a képviselő.

Nem hirtelen támadt jószolgálati felbuzdulás motiválta döntését, hanem bírósági határozat.

Emlékezetes, hogy idén június tizenegyedikén közel harminc LMP-s szállta meg a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép soroksári központját. Az aktivisták – köztük tíz parlamenti képviselő – átbújtak a telephely sorompója alatt, majd két sorban egymáshoz láncolták magukat. A több órán át tartó „megmozdulásnak” a rendőrség vetett véget: előállították a közélőket.


Fotó: Neményi Márton

Eljárás indult a résztvevőkkel szemben, és elsőként Szabó Rebeka ügyében született ítélet, százezer forint bírságot rótt ki rá a testület. A képviselő úgy döntött, nem fizet, inkább közérdekű munkával törleszti az összeget.

Az amúgy biológus végzettségű Szabó Rebeka a Budapest negyedik kerületi munkaügyi központtal egyeztetve kötött ki végül a Természettudományi Múzeumban, ahol, amikor épp nem termet őriz, tárlatvezetést vállal.

A párt frakcióvezetője is részt vett a sajtótájékoztatón. Jávor Benedek elmondta, többen lesznek még, akik a bírság megfizetése helyett a közérdekű munkát választják. Azok számára, akik ezt munkahelyi elfoglaltságuk miatt nem tehetik, az LMP gyűjtést szervez. Ha nem jön össze a szükséges összeg, a különbözetet a párt állja. „Nem hagyjuk slamasztikában az aktivistáinkat” – így zárt Jávor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik