Belföld

Szobrot avattak Marcalváros kedvelt pihenőterén

Marcalváros II. első köztéri alkotása ölében macskát tartó kislányt ábrázol a városrész megújult terén.

Marcalváros II. egyik legforgalmasabb területe az a panelépületek által határolt tér, melyen orvosi rendelő, gyógyszertár, bevásárlóközpont, számos szolgáltató üzlet, pénzintézet működik, és forgalmas gyalogos útvonalak keresztezik. Ezen a helyszínen jött létre az a pihenőpark, amelynek központi eleme az új köztéri alkotás.

Borkai Zsolt polgármester a szobor felavatásán elmondta, az önkormányzat jelentős figyelmet fordít a közterületek megújítására, a lakókörnyezetek szépítésére. Hozzátette, a közelmúltban újult meg a városrész aluljárója, amely ma már esztétikai élményt is nyújt az arra járóknak, most pedig egy központi tér jött létre egy olyan köztéri alkotással, amely talán mosolyt csal a mellette elhaladóknak. A polgármester köszönetet mondott Rózsavölgyi Lászlónak, a terület önkormányzati képviselőjének azért az áldozatos munkáért, amit Marcalváros II. lakóinak érdekében végez.

Rózsavölgyi László lakossági kezdeményezésnek is eleget téve kezdeményezte a szobor megalkotását, ezért vette fel a kapcsolatot az alkotó Lebó Ferenc szobrászművésszel. A kő ülőlapon elhelyezett bronz plasztika az ölében macskát tartó kislány alakját formázza. A padon ülő figura mellé le lehet ülni, meg lehet pihenni, akár közös fotók is készíthetők itt. A kislány tekintetének irányában helyezkedik el a plasztikát kiegészítő, a gyermekek által kedvelt, a tér burkolatában kőlapokból kialakított ugróiskola, mely nyolc darab jura mészkő lapból áll – olvasható Győr város honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik