Belföld

Kövér nem hisz a számoknak

kövér lászló (ingyenes, )
kövér lászló (ingyenes, )

Olcsó trükknek minősítette a Medián eredményét a házelnök, aki szerint ugyanakkor minden kihívót komolyan kell venni.

Kövér László szerint Bajnai Gordonék „nem különösebben ügyes PR-akciója” a Medián legújabb kutatási eredménye. Az Országgyűlés elnöke ezt az atv.hu-nak mondta, amikor a csatorna arra volt kíváncsi, aggódik-e a Fidesz az Együtt 2014 mozgalom növekvő népszerűsége miatt. A Medián közvélemény-kutató felmérése szerint ugyanis, ha párt lenne a Bajnai-féle csoportosulás, akkor pillanatnyilag a második legnépszerűbb volna a Fidesz után.

Kövér László úgy vélte, az eredmény annak a cégnek a szégyene, amely ezt kimutatta. Komoly ember a házelnök szerint ilyen olcsó trükkel nem próbálkozik, legalább vár pár hónapot, amíg az emberek előtt ismertté válik, hogy „valamilyen mozgalmat vagy mi a fészkes fenét gründolt magának” – fogalmazott a politikus. Szerinte ez egy komolytalan felvetés, amely cseppet sem aggasztja a Fideszt.

Arra a kérdésre viszont, hogy Bajnai Gordon komoly kihívója lehet-e Orbán Viktornak, Kövér László azt felelte, minden kihívót komolyan kell venni. Előfordult már, hogy „komolytalan kihívók nyertek választást” – mondta a házelnök, példaként említve Medgyessy Péter és a szocialisták 2002-es győzelmét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik