Belföld

Holnaptól buszozhatnak a reptéri utasok

Wizz-Air(960x640)(1).jpg (Wizz Air)
Wizz-Air(960x640)(1).jpg (Wizz Air)

A Wizz Air november 13-tól visszatér a buszos szállításhoz, minden budapesti járat fel- és leszálló utasait buszok viszik majd a gépekhez, illetve a terminálhoz.

Az elmúlt héten a légitársaság tesztelte azokat az alacsony költségű beszállási létesítményeket, amelyeket a Budapest Airport ajánlott számára, és amelyek nem tették lehetővé a Wizz Airnek, hogy utasait buszokkal szállítsa. Az átmeneti létesítmények használatakor az utasoknak a szabadban, sátrakban kell várakozniuk a járatukra.

A tesztidőszak tapasztalatai és az utasok visszajelzései fényében a Wizz Air bejelenti, hogy visszatér az eredeti beszállítási rendszerhez, és buszokkal teszi kényelmesebbé és biztonságosabbá az utasok eljutását a repülőkhöz, mivel a Budapest Airport által ajánlott átmeneti, alacsony költségű létesítmények nem felelnek meg a Wizz Air szolgáltatási és biztonsági színvonalának.

„A Wizz Air mindig nyitott volt az együttműködésre repülőtéri partnereivel annak érdekében, hogy csökkenjenek a költségek, és így olcsóbbak legyenek a repülőjegyek” – közölte Daniel De Carvalho, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere.

„Hét hónnappal ezelőtt a Wizz Air beleegyezett, hogy átköltözzön a 1-es Terminálról a 2-es Terminálra, hogy ezzel is segítsük a repteret működési költségeinek csökkentésében. Természetesen üdvözöljük, hogy a repülőtér elkötelezett abban, hogy új megoldásokat találjon a költségcsökkentésre, így örömmel teszteltük az új beszállítási eljárásokat, amelyekről kikértük utazóközönségünk véleményét is. Ezen visszajelzések alapján azonban nem tudjuk elfogadni a Budapest Airporton jelenleg működő gyenge minőségű létesítményeket, amelyek arra kárhoztatják utasainkat, hogy a hidegben várakozzanak a beszállásig” – mondta De Carvalho.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik