Belföld

Bajnai 25 évre tervez

A Haza és Haladás Egyesület elnöke szerint egy erős politikai közép és 25 évre előretekintő program kell.

Egy 25 évre előretekintő programra van szükség, mert azok az országok képesek csodákra, ahol az elvi alapvetésekben megegyezés uralkodik a politikai centrumban, és azon belül zajlik a vita – hangoztatta Bajnai Gordon mintegy kétszáz fős hallgatósága előtt.

Mint a volt miniszterelnök a szocialista párt helyi szervezete által rendezett mosonmagyaróvári lakossági fórumon elmondta, négy fogalomnak kell az alapvetések között szerepelnie: haza, haladás, szolidaritás és Európai Unió. Állítja, a „fojtogató rezsim” leváltása mellett azt az intézményrendszert is fel kell számolni, amely kétharmados törvényekkel bebetonozva blokkolni tudná a változásokat. “Ehhez pedig összefogás kell az ellenzék demokratikus erői között” – hangsúlyozta a Haza és Haladás Egyesület elnöke.

Kiemelte, az utóbbi 12 évben négy olyan fontos kérdés volt, amelyben szembefordították egymással az embereket. Az első ilyen pont az volt, ki tartozik a nemzethez. Második pontként említette, hogy 2002 és 2010 között az akkori ellenzék minden előrevivő javaslatra nemet mondott. Harmadikként azt jelölte meg, hogy felmondták a szolidaritás elvét, negyedik pontnak pedig az Európai Unióból való mostani kifelé fordulást nevezte a volt kormányfő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik