Belföld

A jazz fővárosa két napig Szeged

November 9-10-én ismét ünnepel a szegedi jazzrajongók kicsi, ám annál lelkesebb tábora. A 2003-ban újraindított Szegedi Jazz Napok kínálata ugyanis ezúttal is tartogat igazi csemegéket.

Pénteken este, a nyitó koncerten általában egy Szegedhez kötődő együttes vagy előadó lép fel. Ezúttal a 20 éve Londonban élő, ám Szegeden induló Agócsi János nyitja a fellépők sorát. Utána egy régi ismerős, Grencsó István zenekara következik. Ennek a napnak a főkoncertjét Han Bennink, holland ütőhangszeres muzsikus zenekara adja. Pénteken éjfélkor pedig egy régi ismerős lép az Ifjúsági Ház színpadára., Lajkó Félix és zenekara ugyanis a szomszédból, Palicsról érkezik hozzánk.

Szombaton este fél nyolckor a Budapest Acoustic Quartet lép színpadra. Őket Vukán György Szuper Triója követi. Az egész fesztivál legjobba várt koncertjét mégis az amerikai trombitás, Terence Blanchard és együttese adja. Az ötszörös Grammy-díjas TERENCE BLANCHARD Amerika egyik legelismertebb muzsikusa, jazztrombitásként ma már sokan többre tartják mint barátját, Wynton Marsalist. A záró koncertet a Szeged mellett élő újzélandi származású Matthew Mitchell és együttese adja.

Aki többet is szeretne megtudni a fellépőkről, kattintson ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik