Belföld

” Obama nem Messiás”

Legalábbis így látják „az erősen demokrata” new york-iak – helyszíni beszámoló szegedi szemmel.

„Nagyon sokan mentek szavazni, a különböző közösségi portálokon ösztönözték egymást az emberek a szavazásra, hiszen itt az az általános vélemény, hogy lényegtelen, milyen oldalon állsz, a fontos, hogy add le a szavazatod, hiszen csak így hallathatod a hangod, befolyásolhatod az országod jövőjét” – mondta a Szeged24 kérésére a New York-ban élő Boncz Ádám. A szegedi színész szerint az „ erősen demokrata” városban mindenki feszülten várta az eredményeket otthon, bárokban, éttermekben, sőt kis boltokban is nézve a tévét, miután republikánus Romney a folyamatosan érkező feldolgozási adatok szerint az első két órában sok helyen vezetett.

Boncz Ádám szegedi színész


„Majd már a nagyobb államok és a kritikusnak számító Floridából és Ohioból is megérkező már nagy feldolgozottság azt mutatta, hogy az Obama szavazók vannak többségben, és mikor a CNN bejelentette, hogy Obamá-t újraválasztottak, mindenki megkönyebbült és örült. Hazafele menet láttam, hogy néha összetömörülve az emberek mosolyogva üdvözlik a bejelentést, az utcán vitatják az eseményeket. A városban mindenhol halhatóak voltak újjongások és OBAMA! felkiáltások. A Times Square-en, ahol elég sokan összegyűltek a hideg ellenére, az összes nagyobb kivetítőre és fényújságra kíírták, hogy Obamat újraválsztották az elnök portréjával együtt. Sokan ünnepeltek az utcán, de ez az ünneplés mintha kevésbé lent volna euforikus mint négy éve” – mesélte Boncz Ádám.

New York a választás éjszakáján ( fotó: Ap)

Obama claims second term in White House

A színész tapasztalatai szerint az Obama-párti new-york-iak ugyan nagyra tartják a régi-új vezetőt és elképzeléseit, bíznak a folytonosságban, de reálisan látják az ígért fejlődés ütemét: tudják hogy „elnököt választottak és nem Messiást”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik