Belföld

Már most kampány indul Bajnai ellen

Bajnai-Gordon(2)(960x640)(1).jpg (Bajnai Gordon)
Bajnai-Gordon(2)(960x640)(1).jpg (Bajnai Gordon)

Az Orbán-kormányt támogató Civil Összefogás támadást indít az ellenzék vezéralakjává előlépett egykori kormányfő ellen.

Nemsokára az ország valamennyi otthonába egy kiadványt juttat el a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF), amely „megdöbbenéssel értesült” arról, hogy visszatér a politikai életbe Bajnai Gordon, akit a szervezet szóvivője “reinkarnálódott Gyurcsány Ferencnek” nevezett. A kiadványban „felhívjuk majd a figyelmet a Gyurcsány-Bajnai Szövetség azon döntéseire, amelyekkel tönkretették az országot” – olvasható a civilosszefogas.hu oldalra kitett közleményükben.

Az Orbán-kormány melletti békemeneteket is szervező Csizmadia László, a (CÖF) szóvivője az MTI-nek elmondta: a kiadványt a jövő hét végétől folyamatosan juttatják el az emberekhez. Hozzátette, hogy a kampány sikere érdekében adománygyűjtést indítanak, melyhez akár 100-200 forintos felajánlásokat is várnak.

Fricz Tamás politológus, a CÖF másik szóvivője szerint Bajnaival nem a demokrácia erősödne meg, hanem újra a “posztkommunizmus és annak hálózatai”, továbbá nem a nemzeti érdekek védelme lenne fontos, hanem a globális, nemzetközi hatalmi körök előtti önfeladás és megalkuvás.

A Medián közvéleménykutató felmérése szerint a Bajnai Gordon vezette Együtt 2014 támogatottsága magasabb, mint az MSZP-é. Bajnai népszerűsége már miniszterelnökségének végétől, de különösen a tavalyi év közepe óta emelkedő tendenciát mutat, és május óta rendre megelőzi Orbán Viktort is. Bajnai Gordon népszerűsége 41 százalékon áll, míg Orbán Viktoré 29 százalék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik