Belföld

AGORA ünnep

Kútavatás és iskolás flashmob is színesíti a pénteki gazdag eseményt.

Elkészült a Szent-Györgyi Albert AGORA, az intézmények megkezdték a beköltözést –értesítette a Szeged24-et Márton Gergely. A kommunikációs szakember arról tájékoztatott: a program lezárásaként pénteken számos programmal várják az érdeklődőket.

Egész nap tudományos előadások, kézműves foglalkozások, délután többek közt játékos fizikai kísérletek, modellezés, fimezés, fotózás, sakkszimultán, madarász-suli szórakoztatják a kíváncsiakat.

Délelőtt tíz órától felavatják az AGORA-kutat, mely a BAHCS Művek ajándéka, és Dr. Tóth Attila művészeti író beszél majd róla. Délután fél kettőkor kezdődik a szegedi általános és középiskolás osztályközösségek vetélkedője melyben egy flashmob is szerepel: élőlánccal, lufi show-val Szeged új tudományos és kulturális központja körül.

Ezzel párhuzamosan négy órától a Százszorszép Gyermekház művészeti csoportjainak műsorait is élvezhetjük. A nap este fél nyolckor a vetélkedő eredményhirdetésével zárul, melyen a győztes csapat egy három napos balatonkenesei kirándulást nyert.

A pontos helyszín, ahová pénteken várják az érdeklődőket:  Szeged, Szent-Györgyi Albert AGORA, a Kálvária sgt.-Londoni krt.-Gogol u.-Jósika utca által határolt tömbbelsőben, bejárat a Kálvária sgt. felől (volt IKV telephely bejárata)
Az intézményt december közepétől vehetik birtokba véglegesen a szegediek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik