Belföld

Az SZTE delegációja Kínában tárgyalt

Október második felében az SZTE ÁJTK delegációja Kínába látogatott, hogy együttműködési lehetőségekről tárgyaljon több neves shanghai és pekingi egyetemmel.

Dr. Szabó Imre dékán vezetésével a delegáció a Shanghai Politikatudományi és Jogi Egyetemen, a Shanghai Nemzetközi Tanulmányok Egyetemen, a Pekingi Normál Egyetemen és a Pekingi Technológiai és Üzleti Egyetemen folytatott eredményes tárgyalásokat.

A KAPU programot Dr. Karsai Krisztina dékánhelyettes ismertette az egyetemek vezetőinek, de lehetősége nyílt a delegációnak közvetlenül a diákokkal is találkozni, melynek keretén belül Szentmártoni Lívia, az SZTE Konfuciusz Intézet igazgatója ismertette meg az érdeklődőket Szeged városával, az Egyetemmel és az SZTE Konfuciusz Intézettel, illetve dr. Bóka János tartott előadást az Európai Unióról.

A tárgyalások sikerrel zárultak: a tavaszi félévtől újabb kínai hallgatók érkeznek az SZTE ÁJTK-ra, illetve együttműködési megállapodások kerülnek aláírásra az elkövetkező hetekben diák- és oktatócsere, továbbá részképzések kapcsán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik