Belföld

A Neo FM napjai meg vannak számlálva

neo fm (ingyenes, )
neo fm (ingyenes, )

Megszűnt a csődeljárás a Neo FM-et működtető  FM1 Zrt. ellen, ezt azt jelenti, hogy felszámolják a céget  – írja a Kreativ Online.

Október 30-án egyezség nélkül ért véget a Neo FM-et működtető FM1 Zrt. 120 napos csődeljárása, így benyújtották a cég felszámolásra vonatkozó kérelmet. Eddig a csődeljárás miatti moratórium miatt volt hallható a rádió műsora. Az Antenna Hungária közleményében arra hivatkozott, hogy a csődvédelem ideje alatt nem mondhatják fel a terjesztésre kötött szerződést.

A NMHH Médiatanácsa ezzel szemben még június 20-án felmondta a rádió médiaszolgáltatási szerződését az akkorra mintegy 750 millió forintos kötelezettséget felhalmozó társaságnak. A közigazgatási bíróság első fokon jogszerűnek ítélte a médiahatóság döntését. A rádió üzemeltetőjének új tulajdonosa fellebbezett, másodfokon még nem született ítélet.

Az FM1 59 cégnek tartozik, ez az adóstársaság döntött a tulajdonos egyezségi megállapodásairól. Egyik megoldási javaslatot sem fogadták el. A szavazatok a hitelezők kintlévőségeinek arányában oszlottak meg. A legnagyobb befolyással így az NMHH rendelkezett, melynek képviselője – a Kreatív információ szerint – a minél hamarabbi felszámolás mellett foglalt állást. Pedig ebben az esetben nem sok esély van arra, hogy a cégek megkapják a pénzüket, hiszen az FM1-nek sokkal nagyobb a tartozása, mint a vagyona.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik