Belföld

Majka: Csak egy ellenfele lehet Orbánnak

Mi a baj Bajnaival? Miért sörözik együtt Gyurcsánnyal? És miért nem beszél Dopemanről? A Heti hetes új nagyágyúját interjúztuk.

Tizenegy év után szombaton este újra az RTL Klub képernyőjén tűnt fel a Való Világ első szériájából megismert ózdi rapper, Majoros Péter, ismertebb nevén Majka. Az eltelt évek alatt a konkurens tévécsatornát is megjárt, a TV2 számtalan show-műsorának – Édesnégyes, Ezek megőrültek, A Nagy Duett – egykori házigazdája mostantól az RTL II-n futó Heti hetes állandó csapatának vendégszereplője lesz. A volt valóságshow-hőssel az első adás forgatási szünetében beszélgettünk.

Hogy ment az első etap?

Semmi baj nincs. Beszélgetünk. Meglepetés engem már nem nagyon tud érni, és mivel ez egyébként sem egy egyszeri alkalom, nyilvánvalóan nem arra megy ki a játék, hogy engem olyan helyzetbe hozzanak, ami miatt izgulnom kelljen. Meg nem féltem én magam egyetlen helyzettől sem.

Hogyan fogadtak Bajor, Gálvölgyi, Kern és a többiek?

Eddig mindenki nagyon kedves, úgyhogy ennek nagyon örülök. Sőt, sokkal barátságosabbak azok, akikről eddig azt hittem, hogy “nehéz” emberek.

Kiktől tartottál?

Igazából senkitől, inkább úgy mondanám, hogy nem nagyon ismertem őket. Például Gálvölgyi Jánossal és Kern Andrással is csak egyszer találkoztam eddig. De Bajor Imrével már eltöltöttünk egyszer egy átmulatott éjszakát, és Hajós Andrással, Hajdú Steve-vel, Jáksó Lászlóval is volt már sok közös élményünk.


“Az a vélemény, amit én képviselek, sok ember véleményét tükrözi”
Fotók: Neményi Márton

Nemrég azt nyilatkoztad, örülsz, hogy végre kiszabadultál “a kereskedelmi tévék rabságából”. Most mégis anyacsatornád, az RTL Klub székházában találkozunk. Miért döntöttél úgy, hogy szakítasz a bulvár értelemben vett szórakoztatóiparral és igent mondasz egy közéleti, főként a jobboldali politikai életet kifigurázó műsor felkérésére?

Ezt sokan félreértették. Nem abban az értelemben szabadultam ki, hogy már nem szerepelek a kereskedelmi tévék képernyőjén. Hiszen a zenét, a klipeket sem lehet anélkül nyomni, hogy ne promotálnád magad bármilyen műsorban. Mint műsorvezető nem tudok többet szerepet vállalni, mert már nem tudom elviselni azt, hogy megmondják nekem, mit vegyek fel, milyen legyen a hajam vagy mikor borotválkozzak. Nem szeretem, ha túlzottan rendszabályoznak.

A felkérésre pedig azért mondtam igent, mert azt gondolom, az a vélemény, amit én képviselek, bár lehet markáns, de meglehetősen sok ember véleményét tükrözi. És fontos, hogy én kérdezhetek is a műsorban. Mert nyilvánvalóan a politikai pálya – bár ezen a téren tájékozottnak tartom magam az átlagemberhez képest – nem az a terep, ahol én feltétlenül, legjobb tudásom szerint el tudnám dönteni, hogy kinek, mikor van igaza. Most lehetőséget kaptam arra, hogy feltegyem a kérdéseimet, és meghallgassam a válaszokat, illetve megbeszéljük, ki, hogyan látja a dolgokat.

Mit gondolsz, mennyire fogadják el majd a nézők egy volt valóságshow-hős véleményét?

Nem nagyon érdekel, hogy elfogadják-e vagy sem. Én nem azért osztok meg bizonyos gondolatokat a műsorban, mert én így akarok szimpatikus lenni az emberek szemében, vagy mert azt akarom, hogy ezeket elfogadják. Azért kértek fel vendégszereplőnek, mert a producer és a szerkesztők is azt gondolják, hogy markáns véleményem van, és érdekelhet bizonyos csoportot. Nem érdekel, hogy ez másoknak tetszik-e vagy sem. Ilyen vagyok, nem tudok más lenni. Hülyeség lenne arra apellálni, hogy olyanokat mondjak, amiket majd szeretni fognak vagy hallani akarnak az emberek.


“Egyszerűen csak volt egy-két dolog, amit meg szerettünk volna beszélni, és találkoztunk”

Nyíltan, a sajtón és a Facebookon keresztül “bókoltok” egymásnak Gyurcsány Ferenccel. Az egyik legnagyobb bulvárlap internetes oldalán megtekinthető műsorodnak is ő volt az első vendége. Mióta rokonszenveztek a volt kormányfővel?

Ezt így túlzás lenne állítani. Neki tetszik a zeném, nekem pedig tetszett, hogy olyan közvetlenül viselkedett a műsoromban.

Közös sörözésre invitáltad.

Valóban volt már arra példa, hogy ebédeltünk együtt, és beszélgettünk dolgokról. De ennek mindig megvolt az oka…

Például?

Semmi komoly. Nincsenek politikai ambícióm, és nem is azért találkoztunk, mert esetleg szimpatizálnék az ő általa vallott politikai elvekkel. Egyszerűen csak volt egy-két dolog, amit meg szerettünk volna beszélni, és találkoztunk.

Neki is említetted, hogy már 2009 óta egy úgynevezett harmadik pólust hiányolsz, akik megtörnék az ő és Orbán Viktor hegemóniáját a politikában, de nem Bajnai vezetésével? Mi a baj egyébként Bajnaival?

Nincs baj vele. 2014-ben nyilván csak ő lehet ellenfél Orbán Viktor számára. Ez nem kérdés, ez a realitás. Ha csak nem lesz hirtelen egy népi hőse az országnak, aki holnap megment mindenkit egy aszteroida becsapódásától. De jelenleg az a helyzet, hogy nincs olyan személy Bajnain kívül, aki másfél-két éven belül szembe tudna szállni a jelenlegi kormánnyal. A politikai pálya sajnos egy körforgás, ahol emberek jönnek-mennek, de újakat nem nagyon találunk. Még most sincs harmadik pólus, pedig továbbra is nagyon hiányolok egy középső gondolkodású vagy beállítottságú szociáldemokrata pártot, ami nem nevében szociáldemokrata, hanem intézkedéseiben.

Dopeman mindenképpen újnak számít a politikai palettán. Még akár a népi hős szereppel is kiegyezne.

Nem akarok róla beszélni.

A Milla alternatív köztársasági elnöke lett, nemrég pedig bejelentette, hogy indul a 2014-es választásokon.

A nevét sem mondom ki.

Ekkora a harag?

Nincs harag. Ha az lenne, érdekelne. De nem érdekel.


“Csinálni kell valamit, ami jó, és akkor a siker jön magától”

Curtisszel közös számotokat, a “Belehalok”-ot több mint 15 millión nézték meg a YouTubon. Az év eleje óta ismét rendszeresen műsort vezetsz, tavaly pedig megszületett Dundikával közös kisfiatok. Ki igazából Majoros Péter? Rapper, műsorvezető vagy családapa?

Ez mind. Nem akarok választani. Ez vagyok én, egy pasi, aki ennyi mindent csinál, aztán majd meglátjuk, mi sül ki belőle. Nagyon jól érzem magam a bőrömben, elégedett vagyok önmagammal és a környezetemmel is. Végre ki tudom magam mellől zárni azokat az elemeket, embereket, akik a negatívumon kívül semmi mást nem adnak.

Minek köszönhető szerinted, hogy a Való Világ történetében te vagy az egyetlen, aki hosszabb távon fenn tudott maradni a médiában?

Mindig megkérdezik, hogy mi a “Belehalok” sikerének a titka. Ugyanazt tudom mondani a te kérdésedre is: csinálni kell valamit, ami jó, és akkor a siker jön magától.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik