Belföld

Régóta tervezhette tettét a gyilkos mostoha

Borton(2)(960x640)(5).jpg (börtön)
Borton(2)(960x640)(5).jpg (börtön)

A 11 éves Bence nővérének hetekkel ezelőtt szemet szúrt, hogy furcsán viselkedik a nő.

Brutális, előre eltervezett gyilkosság áldozata lett a kisfiú. Szita Bence nevelőanyját és két hajléktalant őrizetbe vettek. Az

egész országot sokkolta a hír, az indulatok elszabadultak a közösségi oldalakon. Szita Bence meggyilkolása miatt egyre többen szorgalmazzák, hogy a törvényhozás tárgyalja újra a halálbüntetés visszaállításának ügyét, de többen az önbíráskodástól sem riadnának vissza. Az értelmetlen gyilkosság teljesen megosztotta a közvéleményt, mert sokan úgy vélik: éppen a gyászt sértik azok, akik egy ártatlan gyerek halálát használják manipulatív céljaikra.

Időközben egyébként olyan meg nem erősített információ látott napvilágot, amely szerint a nő 200 ezer forintot ígért a két hajléktalan férfinek, ha megölik a gyermeket. Mindhárom gyanúsított vallomást tett, egymást vádolják a gyilkossággal.  Elmeorvos szakértő vizsgálja a nőt, mert nem találni olyan ésszerű okot, ami a gyilkossághoz vezethetett volna.

Régóta tervezhették a fiú megölését

Bence mostohanővére szerint már hetek óta gyanúsan viselkedett P. Erika –írja a Bors. A nő titokzatos telefonbeszélgetéseket folytatott, és órákon át idegen férfiakkal ücsörgött a kocsijában a ház előtt. Az asszonyt vasárnap előzetes letartóztatásba helyezték. A brutális kegyetlenséggel meggyilkolt fiú nevelőapja és mostohanővére Hajdú Péter műsorában beszélt a tragédiáról. A Bencét saját öccseként szerető Lilla azt mondta, feltűnt neki, hogy P. Erika egy ideje furcsán viselkedett, de az eszébe sem jutott, hogy ilyen rémséget tervezne a nevelőanyja.

Navracsics: nincs lehetőség a halálbüntetés visszaállítására

A közigazgatási és igazságügyi miniszter ezt akkor mondta, amikor a Bándy Kata meggyilkolása miatt a Fidesz-frakcióban helyet foglaló kisgazda képviselők felvetették a halálbüntetés visszaállítását. Navracsics Tibor hangsúlyozta, nehéz kérdésről van szó, de sem nemzetközi kötelezettségek, sem pedig etikai megfontolások miatt nincs erre lehetőség. A miniszter szerint a tényleges életfogytiglan legalább olyan súlyos büntetés lehet.

Mint korábban megírtuk, a szakemberek szerint nem jelent visszatartó erőt a halálbüntetés, amelynek jogossága vagy jogtalansága napjaink legvitatottabb jogi, etikai, teológiai és társadalmi kérdéseinek egyike. A halálbüntetést ellenzők egyik legfontosabb érve, hogy végleges és visszavonhatatlan, vagyis elveszi a lehetőségét annak, hogy egy ártatlanul elítéltnek a későbbiekben igazságot lehessen szolgáltatni.

A pártolók viszont úgy vélik, a halálbüntetésnek igenis van elrettentő hatása, és annak eltörlése amellett, hogy a gyilkos életét felértékeli az áldozathoz képest, gyakorlati szempontból még költséges is. Kiemelik: a tényleges életfogytiglanra ítélt bűnözőknek nincs vesztenivalójuk, így semmitől sem riadnak vissza, ezáltal veszélyt jelentenek rabtársaikra és az őrökre, sőt egy esetleges sikeres szökés révén az egész társadalomra.

Előzetesbe kerültek a felsőmocsoládi kisfiú feltételezett gyilkosai

A Kaposvári Törvényszék 2012. november 04-én elrendelte a 11 éves felsőmocsoládi kisfiú megölésével gyanúsított P. Erika, B. József és K. József előzetes letartóztatását. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a három terhelttel szemben emberölés megalapozott gyanúja miatt nyomoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik