Belföld

Ha nyer az MSZP, nem kell regisztrálni

mszp-pulpitus (mszp, )
mszp-pulpitus (mszp, )

A szocialisták szerint a demokrácia halálát okozza az új választási törvény.

Az MSZP a javaslatot visszavonatná, helyette egy új, konszenzusos előterjesztést fogadtatna el az Országgyűléssel. A párt országos turnéra indul azért, hogy párbeszédet folytasson az emberekkel arról, mit is jelent a feliratkozás intézménye, és mit kell majd tenniük, mivel ezekről az emberek “semmit nem tudnak” – mondta Molnár Zsolt. .

A képviselő közölte: amióta a Fidesz kormányon van, a választási szabályok minden évben változtak: 2010-ben az önkormányzati választási törvény módosult, 2011-ben a választókerületeket módosították, az idén pedig a választási eljárásról szóló törvény vitája van napirenden. Eközben nem beszélnek sem a kampányról, sem annak finanszírozásról, vélhetően azért, mert ezt csak az utolsó pillanatban akarják megváltoztatni – tette hozzá.

Molnár Zsolt úgy fogalmazott, a Fideszt a saját maga által írt alaptörvény sem akadályozza és az Alkotmánybíróság hatásköréből is igyekeznek kivonni a kérdést. Ha 2014-ben az MSZP vagy szövetségese nyer, akkor eltörlik az előzetes feliratkozás intézményét – közölte az ellenzéki politikus.

A Fidesz elítéli a szocialisták nyilatkozatát

A Fidesz elítéli az MSZP szélsőséges – Magyarország külkapcsolataira nézve káros – megnyilatkozásait és arra kéri a szocialistákat, hogy Magyarország érdekében hagyjanak fel az efféle kijelentésekkel – áll a Fidesz-frakció közleményében.

Az MSZP szerint az előzetes regisztráció a demokrácia halálát jelenti. Ezzel a szocialista párt nem kevesebbet állít, mint azt, hogy Angliában, Franciaországban, Görögországban, vagy akár a jövő héten kedden elnököt választó Egyesült Államokban sincs demokrácia – írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik