Belföld

Nehéz napok katasztrófavédelmi krónikája

Többek közt kidőlt fák, leszakadt villamosvezeték, trafókiégés - két nap Csongrád megyei mérlege.

 

Megdolgoztatta a szeles, viharos időjárás a Csongrád megyei katasztrófavédőket –értesítte a Szeged24-et a szervezet igazgatósága.

 

Arany-Tóth Attila és Tátrai János szóvivők beszámolói szerint  a nagy szél miatt miatt 11 alkalommal kellett műszaki mentéshez kivonulniuk.

Többek közt Szegeden a Bimbó, a Retek utcában és a Zsitva soron úttestre illetve a járdára, a Jernei utcában kisteherautóra dőlt fát kellett eltávolítaniuk. Az 55-ös út ruzsai elágazásánál pedig egy árokba csúszott autót kellett menteniük.

Felgyőn egy nagy akácfa dőlt egy tanyára 200 ezer forint kárt okozva. Hódmezővásárhelyen az Árpád és az Oldalkosár utcák kereszteződésében egy fa leszakadt oldalága akadályozta a forgalmat, míg az algyői vasúti gázfejlesztő üzemtől száz méterre egy fa az úttestre.

Szatymaz térségében három fa is villanyvezetékre dőlt, ármkimaradást okozva. Ugyancsak elment az áram másfél órára Szegeden a tarjáni lakótelepen a Csillag és a Víztorony tér közt csaknem 300 lakásban, miután a Piroska téren óriási durranások mellett, de minimális tűzzel egy tízezer voltos trafó égett ki.

 

És ha még ez nem lett volna elég, Csongrádon, a Hunyadi téri bank épülete előtt égő kukát oltottak el, míg Szentesen egy tanya kútjába esett kutyát menekítettek ki a szakemberek.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik