Belföld

Üldözés! 200-al menekült a tolvaj

Pénzlopásról érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére 2012. november 1-jén délelőtt a mosonmagyaróvári termálfürdőből. Az autóval menekülő elkövető személyleírása mellett, a gépjármű rendszáma is a nyomozóhatóság rendelkezésére állt.

A mosonmagyaróvári rendőrök ellenőrzési pontok felállítására és a jármű körözésére intézkedtek, melynek eredményeként a hegyeshalmi körzeti megbízott az M15 autóúton felismerte a keresett gépkocsit. A járőr a Rajka irányába haladó jármű üldözésébe kezdett, miközben kollégái segítségét kérte.

A mosonmagyaróvári határrendészek is bekapcsolódtak a 200 km/h sebességgel száguldó jármű üldözésébe, melynek sofőrjét a rajkai átkelőnél felállított ellenőrzési pontnál akarták megállítani. A gyanúsított a rendőri karjelzést figyelmen kívül hagyva nagy sebességgel elhajtott és a régi rajkai átkelőnél elhagyta az államhatárt. A rendőrök Szlovákiába is folytatták átüldözését, melyről értesítették szlovák kollégáikat.

A közös akció eredményeként, a határlépést követő tíz percen belül a szlovák rendőrök Oroszváron feltartóztatták a gyanúsítottat, kinek menekülési útját a magyar határrendészek végérvényesen elzárták.

A 46 éves bolgár férfi menekülése közben próbált megszabadulni a lopott pénztől, azonban az autójából kiszórt bankókat a rendőrök megtalálták.

Vele szemben az eljárást a szlovák hatóságok folytatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik