Belföld

Tökös játékok a Szegedi Vadasparkban

Jaguár tökkel (Jaguár tökkel)
Jaguár tökkel (Jaguár tökkel)

Csütörtökön érdemes látványos eseményekért ellátogatni a parkba.

Csütörtökön különleges ajándékokkal kedveskednek a Vadaspark állatainak a szakemberek: kiengedéskor nagyméretű tökök várják majd őket a kifutóikban. A gepárdok, rozsomákok, tigrisek, hópárducok 9.15-9.45 között, az oroszlánok 10.00-kor, a pumák és a jaguárok 10.30-kor küzdhetnek meg a tökökkel, ha kedvük lesz rá. 11.00-kor teve és zebra is megízlelheti, mi rejlik a vastag héj alatt. 11.30-kor a sörényes hangyászok és ormányos medvék fedezhetik fel a tökbe rejtett finomságokat. A délután a főemlősöké: 13.00-kor, illetve 14.00-kor a csuklyás cerkófok, majd a japán makákók kapják meg az ajándékukat.

A szakemberek bíznak abban, hogy a Halloween nyomán rendezett állatkerti tökfesztivált az állatok és a látogatók egyaránt élvezik. Természetesen fotózni lehet, a képek közül a jól sikerültekkel akár még a Vadaspark és a Tessloff-Babilon Kiadó közös fotópályázatán is el lehet indulni!

A tökös játék egyébként nem egyszeri esemény az állatkerti állatok életében. Az állatkerti szakszó azokat az eljárásokat jelöli így, amelyek révén az állatok aktívabbá válnak, természetesebben viselkedéseknek.
Érdemes tehát csütörtökön felkeresni a Vadasparkot, mert érdekes látványosságban gyönyörködhetnek a látogatók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik