Belföld

Pattogós country-rock és bluegrass a Rongyban

A country és a bluegrass zene kereveréke csendül fel a The Budapest Shed Ensemble magyar zenekar koncertjén a szegedi Rongy kocsmában, november 3-án, szombaton, 22 órától. A belépés ingyenes.

A Budapest Shed Ensemble koncertjén country és bluegrass klasszikusok újraértelmezései mellett saját szerzeményeik is hallhatók.

Az együttes 2011-ben alakult, és hamarosan elindult egy mindeddig ismeretlen útvonalon, amely alapvetően a bluegrass és a klasszikus countryzene mezején kezdődött. Egyedülálló szintézisünk a zenekar tagjainak különbözőségéből fakad.

Az bluegrass énekes-gitáros Horváth Tamást kíséri a reggea világából érkező basszusgitáros, Orbán Gábor és a rockzenei múlttal rendelkező dobos, Csallóközi József. A szólóhangszereket Tarcza Eszter klasszikus hegedűs és Hollós Bence gitáros hívják életre. Pattogós népzenei motívumokkal fűszerezett country-rock és bluegrass balladák szólalnak meg amelyek a hagyományos és a modern hangzásvilágok határán keletkeznek. Nemrégiben csatlakozott hozzánk Roza Tamás egyenesen az Indigó utcából, hogy még színesebbé és teltebbé tegye ezt a zenei szimbiózist.

A koncert a szegedi Rongy kocsmában lesz november 3-án, szombaton, 22 órától. A belépés ingyenes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik